Iskoristi poticaje! Servis za praćenje bespovratnih poticaja i izradu dokumentacije za natječaje

Servis za praćenje bespovratnih poticaja!

Što su bespovratni poticaji?

Home/O usluzi “Iskoristi poticaje!”/Što su bespovratni poticaji?

Bespovratni poticaji ili bespovratna sredstva HR i EU fondova.


Kada ste u potrazi za nekim rješenjima, često se događa da zanemarite ona očigledna. Vjerojatno ćete se sjetiti mnogih načina kojima možete poboljšati Vaše poslovanje, ali da li ćete to zaista i učiniti, to ne ovisi uvijek samo o Vama. I upravo zbog toga, želimo Vam skrenuti pozornost na mnogobrojne mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava HR i EU fondova.

Što su bespovratni poticaji ili bespovratna sredstva?

Bespovratni poticaji ili bespovratna sredstva predstavljaju razne oblike financijske pomoći, koje svake godine dodjeljuju različita ministarstva, županije, gradovi i općine, agencije, HR i EU fondovi i zavodi. Prosječan gospodarski subjekt u jednoj kalendarskoj godini može iskoristiti nekoliko raznih oblika bespovratnih poticaja! Uspješne tvrtke prate i javljaju se na svaki objavljeni natječaj, te na taj način povećavaju svoju efikasnost.

Koliko ste bespovratnih poticaja Vi iskoristili u prošloj godini?

Za većinu potencijalnih korisnika, sustavi bespovratnih potpora djeluju nepregledno i odbojno. Naša dosadašnja iskustva ukazuju da je slaba informiranost glavni problem nedovoljnog korištenja bespovratnih poticaja. Drugi problem je u tome što se poticaji odobravaju iz različitih izvora, za različite djelatnosti i svrhe, u različitim kategorijama, u nadležnosti različitih ustanova… Takva praksa često stvara osjećaj zbunjenosti i nemoći, što mnogima predstavlja dovoljan razlog da odustanu od same prijave na natječaj za dodjelu poticaja.

Zašto tvrtke slabo koriste bespovratne poticaje?

Dva su osnovna razloga:

Prvi je slaba informiranost, odnosno nedostupnost informacija na jednom mjestu. Poticaji se odobravaju iz različitih izvora, za različite djelatnosti i svrhe, u različitim kategorijama. Nadalje, za njihovo praćenje zadužene su različite ustanove…

Servis „ISKORISTI POTICAJE!“ nudi upravo takvu uslugu, koja prati sve objavljene natječaje za bespovratne poticaje, namijenjene hrvatskom tržištu.

Drugi razlog leži u psihološkoj percepciji bespovratnih poticaja. Naime, mnogi poslovni subjekti smatraju da tekuće poslovanje ima veći prioritet od prikupljanja bespovratnih poticaja. Drugim riječima, dobivanje bespovratnih sredstava ne tretira se na isti način kao i dobitak iz tekućeg poslovanja. To u stvari znači da većina poslovnih subjekata uvijek ima vremena i za neke manje važne sastanke, gablece, kave i ostale aktivnosti koje se vode pod „tekuće poslovanje“, dok će prikupljanje dokumentacije za određeni natječaj za ostvarivanje bespovratnih poticaja uvijek biti prioritet br.2 (…ili uopće neće biti prioritet…).

Razlog zašto je to tako u stvari je vrlo jednostavan. Tekuće poslovanje obavljate svaki dan dok se za prijavu na natječaj za ostvariti određeni poticaj trebate „psihički“ pripremiti (treba prikupiti hrpu dokumentacije, ispuniti nekoliko formulara, pripremiti troškovnike, napisati elaborat i dr.).

Servis „ISKORISTI POTICAJE!“ nudi rješenje i za ovaj problem: ukoliko se pojavi natječaj čijim kriterijima udovoljavate, izrađujemo kompletnu natječajnu dokumentaciju u Vaše ime, bez dodatnog troška! Na taj način štedimo Vaše dragocjeno vrijeme i potičemo Vas da iskoristite maksimum iz svakog natječaja!

Gift Ribbon