Iskoristi poticaje! Servis za praćenje bespovratnih poticaja i izradu dokumentacije za natječaje

Servis za praćenje bespovratnih poticaja!

Najavljen drugi krug poziva na dostavljanje projektnih prijedloga za "Urban Innovative Actions"

Home/Novosti/Najavljen drugi krug poziva na dostavljanje projektnih prijedloga za “Urban Innovative Actions”

Najavljen drugi krug poziva na dostavljanje projektnih prijedloga za “Urban Innovative Actions”

“Urban Innovative Actions” (UIA) je inicijativa Europske komisije koja pruža urbanim područjima u cijeloj Europi resurse za testiranje novih i još nepoznatih rješenja za suočavanje s urbanim izazovima. Za Inicijativu UIA je osiguran proračun od ukupno 372 milijuna eura za razdoblje 2014.-2020. od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Što se potiče:

Drugi poziv na dostavu Projektnih prijedloga će se otvoriti do kraja studenog 2016. godine, s rokom za prijavu do ožujka 2017. godine, a bit će posvećen trima temama:

• cirkularna ekonomija – prijelaz na kružnu ekonomiju će doprinijeti nastojanjima da se razvije održivo, štedljivo i konkurentno gospodarstvo s niskom emisijom ugljika;
• integracija migranata i izbjeglica – migracijska politika može uspjeti samo ako je poduprta učinkovitim politikama inkluzije, koje kroz pružanje usluga i mogućnosti, osiguravaju dugoročnu integraciju migranata;
• urbana mobilnost - za postizanje i stvaranje prometnog sustava koji zadovoljava individualne potrebe za brzim, učinkovitim, sigurnim i rentabilnim kretanjima ljudi i robe.

Konačna definicija tema će biti objavljena u pozivnoj dokumentaciji sredinom studenog. Prijavitelji trebaju voditi računa da projektne teme budu već uključene u druge programe i inicijative Europske unije.

Detaljne informacije o inicijativi i programu naći ćete na mrežnim stranicama Urban Innovative Actions.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Gift Ribbon